Slovenia Open 2023

Slovenia Open 2023

Dva srebra i bronca sa G1/E1 natjecanja u Ljubljani – Slovenia Open 2023! ????????????
Medvjedi su prošlog vikenda odradili prvo G natjecanje u sezoni koje se održalo u dvorani Tivoli u Ljubljani.
 
Na turniru nastupa preko 850 natjecatelja iz 43 države europe i svijeta, u konkurenciji kadeta,juniora i seniora
 
Prvog dana nastupili su naši kadeti i juniori. Nakon tri pobjede, u finalu su poražene Lucija Kalić i Sofija Hinić. Lucija je vodila do samog kraja te je 20 sec prije završetka morala predati zbog ozljede koljena. Svi ostali kadeti i juniori su zaustavljeni u prvom ili drugom kolu od kasnijih finalista natjecanja.
 
Drugog dana nastupile su seniorke. Nika Klepac u prvom natjecanju nakon povratka od ozljede s lakoćom prolazi predstvnicu iz BiH. Za medalju u zadnjim sekundama odnosi pobjedu protiv aktualne svjetske viceprvakinje iz Srbije. Nika se morala zadovoljniti broncom nakon tijesnog gubitka od predstavnice iz Nigerije.
Istog dana nastupile su i Lena i Leda koje tek počinju svoj priču u seniorima. Leda nakon duge stanke u natjecanjima pobjeđuje njemicu i upisuje svoju prvu seniorsku pobjedu na međunarodnom natjecanju, u drugom je kolu zaustavljena od predstavnice iz Latvije. Lena u prvom kolu tijesno gubi od predstvnice iz Kambodže.
 
Unatoč odličnom rezultatu, mislimo su naši borci mogli proći puno bolje tako da s veseljem isčekujemo daljnja međunarodna natjecanja.