Sofija Hinić je treća na svijetu!!!!

Sofija Hinić je treća na svijetu!!!!

Samo 4 dana nakon uspjeha Dore Meštrović na Europskom juniorskom prvenstvu, još jedna velika medalja za taekwondo klub Medvedgrad!

Od 28. – 31. kolovoza u Sarajevu održalo se Svjetsko kadetsko prvenstvo!

Svoje mjesto u reprezentaciji kao najbolji u Hrvatskoj već su ranije izborili naša dva medvjeda, Sofija Hinić u kategoriji do 164 cm i Bojan Dinković u kategoriji do 168 cm.

Naša aktualna Europska prvakinja, Sofija Hinić, sa tri pobjede i porazom u polufnalu osvojila je izvrsnu brončanu medalju!

U prvom kolu pobjedila je predstavnicu iz Meksika, u dugom kolu svladala je predstavnicu iz Srbije dok je u četvrtfinalu medalju osigurala protiv predstavnice iz Grčke. U polufinalu ju je čekala odlična Iranka, Sofija je krenula fokusirano te joj je pobjeda u prvoj rundi izmakla za jedan bod, međutim u drugoj rundi svaku Sofijinu nepažnju Iranka je kaznila bodom te na kraju odnijela pobjedu.

Velike čestitke Sofiji, njezinom treneru Divijanu i obitelji Hinić na ovom odličnom rezultatu!

Sofijina medalja će zauvijek ostati zapisana kao prva za Medvedgrad na Svjetskom prvenstvu u ovoj dobnoj kategoriji :).

Istog dana nastupio je i Bojan Dinković koji je u prvom kolu izvukao nezgodnog Koreanca. Bojan je odradio dobru borbu, međutim to nije bilo dovoljno za pobjedu te Koreanac prolazi dalje rezultatom 0:2 u rundama.

Za razliku od Sofije, Bojanu je ovo prvo ovako veliko natjecanje te veliko iskustvo za daljnji napredak.

Čestitke našim reprezentativcima na koje smo ponosni!