Iris i Lena europske su klupske prvakinje!!

Iris i Lena europske su klupske prvakinje!!

Lena i Iris Dinković zaradile su ulaznicu za Europska prvenstva iduće godine!!


Od 21. do 25. studenoga u Zagrebu se održava 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou. Natjecanje se odvija u Kristalnoj dvorani hotela Westin, u organizaciji TKD Jastreb Zagreb i TKD Karlovac pod pokroviteljstvom Europske taekwondo federacije.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021.

Taekwondo klub Medvedgrad nakon duge natjecateljske stanke nastupio je s dvije juniorke i jednom mlađom seniorkom (U-21).

Lena Dinković – Europska klupska juniorska prvakinja

Drugoga dana natjecanja nastupila je naša Lena Dinković u kategoriji juniorka -49 kilograma.

U prvom kolu svladala je natjecateljicu iz Srbije, dok je u finalu pobijedila predstavnicu iz Francuske prekidom na bodovnu razliku! Tako se Lena popela na najviše postolje i osigurala nastup na Europskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, prema nekim informacijama, Lena će možda nastupiti i na Europskom prvenstvu mlađih seniora, no taj dio nije još skroz razjašnjen.

Iris Dinković – Europska klupska seniorska (U-21) prvakinja

Trećeg dana u kategoriji mlađih seniorki do 67 kilograma nastupila je brončana s prošlogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva Iris Dinković. Iris je nastavila sestrinim stopama te je dominantnim pobjedama protiv predstavnica iz Francuske i BiH osvojila zlatno odličje! Iris se ovim putem direktno plasirala za nastup na Europskom seniorskom (U-21) prvenstvu koje se održava iduće godine.

Leda Đimoti na žalost u prvom kolu gubi od predstavnice iz Andore. Leda je dala sve od sebe, međutim višekratne samoizolacije i nemogućnost kontinuiranog treniranja odrazile su se i na sveukupnu formu.

Moramo reći da nam je nedostajao odlazak na natjecanje te s veseljem iščekujemo iduća u 2021. godini.