O klubu

Taekwondo klub Medvedgrad osnovan je 15. srpnja 2010. g

Danas broji oko 100 aktivnih članova.

Osnivači su imali viziju vlastitog kluba već dugi niz godina, a konačno su je ostvarili 2010., razvijajući je i danas.

Klub djeluje na području južnoga dijela grada (Utrine i Travno) pod vodstvom suosnivača Renata Pačelata, nositelja kukkiwon crnog pojasa, 4. DAN i Nives Ambruš aktualnom predsjednicom i trenericom također nositeljicom kukkiwon crnog pojasa, 4. DAN te uz njih još tri trenera s dugogodišnjim iskustvom rada s mlađim dobnim skupinama.

Kao mladi klub, već pri prvim natjecanjima ostvarili smo vrlo uspješne rezultate, kako pojedinačno tako i u ekipnim bodovanjima. Danas u klubu treniraju brojni sportaši kategorizirani od Hrvatskog olimpijskog odbora te u kolekciji rezultata brojimo svjetska i europska odličja, kao i brojne nacionalne medalje. Odlični rezultati dodatno jačaju motiviranost svih naših trenera i članova, a roditeljima ulijevaju povjerenje u stručnost i kvalitetu rada.

Cilj kluba

Cilj kluba je usaditi mladim članovima sportski i natjecateljski način života kroz svakodnevne treninge, česta putovanja, druženja i postizanjem vrhunskih sportskih rezultata.

Uz navedeno cilj nam je biti pozitivna, borbena prisutnost u natjecateljskoj zajednici, ali i dalje biti podrška svim članovima lokalnih zajednica u kojima djelujemo, koji žele u taekwondou pronaći balans stresu svakodnevnog života i pridonijeti kvaliteti života svima koji prepoznaju sveprisutne dobrobiti ove sportske vještine.