7th WT President Cup – Europe

7th WT President Cup – Europe

U razdoblju od 20. – 25. veljače, naši najbolji borci nastupili su na WT President Cup u Albaniji u gradu Draču.

Ovaj turnir bio je poseban radi nekoliko činjenica… Kadeti su se mogli direktno plasirati na Europsko kadetsko prvenstvo, Juniori na Europsko juniorsko prvenstvo u Olimpijskim kategorijama, a Seniori na Europsko seniorsko prvenstvo. Osim direktnog plasmana, ovaj je turnir bio jedan od kriterija za Seniorsku taekwondo reperezentaciju.

Osim mogućnosti direktnog plasmana, ovo natjecanje je vrlo jako zbog dodatne kvote bodova na europskoj i svjetskoj rang ljestvici.

Prva dva dana nastupile su naše seniorke – Iris Dinković i Nika Klepac. Na žalost obje su izgubile u prvim kolima. Iris je zaustavila Grkinja, treća nositeljica turnira, u borbi koja je završila rezultatom 0:1. Iris je u prvoj rundi dobila opomenu te do kraja borbe nije uspjela stići rezultat. Nika je u prvom kolu izvukla aktualnu prvakinju Europe do 21 godinu iz Rusije. Ruskinja je odmah povela s nekoliko bodova šakom te Nika nije našla rješenje u ovoj borbi. Niki i Iris je ovo prvo međunarodno natjecanje nakon duge stanke i dodatna motivacija za turnire koji slijede.

Lena Dinković u prvom kolu izvukla je Turkinju, kasniju osvajačicu brončanog odličja, od koje gubi rezultatom 6:3. Sve bodove koje je primila bilo je zbog vlastite nepažnje i grešaka, te je Lena realno kvalitetniji borac. Žao nam je zbog medalje koja je vrlo lako mogla biti u džepu, no Lena će svoju priliku za kvalifikacije tražiti na drugim natjecanjima.

Dora Meštrović u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu domaćina Albanije, u drugom kolu pobjeđuje puno iskusniju Hrvaticu što joj osigurava brončano odličje i plasman na Europsko prvenstvo u Olimpijskim kategorijama koje će se održati u 11. mjesecu u Latviji. U polufinalnu Dora nije mogla zadržati fokus i koncentraciju iz prve dvije borbe te gubi od Grkinje, kasnije osvajačice turnira.

Lucija Kalić nastupila je posljednjeg dana za medvjede na ovom turniru. Luciji je ovo prvo međunarodno natjecanje i veliko iskustvo. Unatoč tome vidjeli smo da je Lucija vrlo lako mogla osvojiti odličje i na ovom iznimno jakom natjecanju. U prvom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Srbije, dok u drugom kolu gubi od predstavnice BiH, kasnije nositeljice srebrne medalje.