Albania Open – Lena zlatna, Nika osigurala nastup na Svjetskom prevnstvu!

Albania Open – Lena zlatna, Nika osigurala nastup na Svjetskom prevnstvu!

Vikend iza završenog Europskog prvenstva za mlađe seniore, na istom mjestu održao se Albania Open!

Naše medvjedice Lena i Nika nakon nastupa na EP ostale su na G natjecanju koje je za seniore imalo poseban značaj. Izbornik hrvatske reprezentacije Toni Tomas odlučio se baš za ovo natjecanje kao jedan od kriterija za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje se održava sredinom studenog u Mexicu!

Prvoga dana nastupila je Lena Dinković u kategoriji juniorka do 52 kilograma. Lena s tri glatke pobjede osvaja zlatnu medalju i nove E bodove koje će ju smjestiti u sam vrh europske rang ljestvice! Leni je ovo zadnja godina kao juniorka i završava ju u najboljem sjaju, ovo joj je treća zlatna medalja s G turnira zaredom! Bravo Lenči 🙂

  • Lena vs Grčka 2:0
  • Lena vs Turska 2:0
  • Lena vs Finska 2:1

Drugog dana nastupila je Nika Klepac u kategoriji seniorka do 73 kilograma. Nika se morala plasirati najbolje od svih predstavnica Hrvatske kako bi osigurala nastup na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, i to je uspjela :)! S tri odlične borbe i tijesnim porazom u finalu osigurala je srebrnu medalju i učvrstila svoju poziciju u reprezentaciji Hrvatske. Nastup na svjetskom prvenstvu biti će ujedno i nastup na natjecanju najvišeg ranga natjecanja do sada, kako za Niku tako i za Taekwondo klub Medvedgrad. Bravo Nika!!

  • Nika vs Bahrein 2:0
  •  

    Nika vs Italija 2:0

  • Nika vs Srbija 1:2