Austria Open 2018

Austria Open 2018

Nedavno smo se vratili s natjecanja G klase koje se održalo u dvorani Olympiaworld Innsbruck, Austrija. Boje kluba branile su naše 4 natjecateljice:

  • Leda Đimoti – kadetkinja do 47 kg – brončana medalja
  • Iman Opardija – kadetkinja do 51 kg
  • Iris Dinković – juniorka do 55 kg – brončana medalja
  • Nika Klepac – juniorka do 63 kg – zlatna medalja

Leda Đimoti u prvom kolu pobjeđuje protivnicu iz Njemčake rezultatom 9:7, u borbi za medalju tijesno pobjeđuje natjecateljicu iz Srbije 8:7 te u konačnici u polufinalu gubi od Njemice, kasnije pobjednice kategorije, rezultatom 16:9. Ledi je ovo prva medalja s velikog natjecanja te nam je drago da su njena upornost i redovno treniranje došli na naplatu.

fullsizeoutput_1cc1

Iman Opardija po prvi je puta nastupila jna natjecanju G klase. U prvom kolu poražena je od natjecateljice iz Bosne i Hercegovine tijesnim rezultatom 23:20. Protivnica je kasnije lakoćom došla do zlatne medalje te joj je borba s Iman bila najizazovnija. Čestitke Iman na prvom velikom natjecanju te vjerujemo da i njene medalje uskoro stižu.

Iris Dinković u prvom kolu pobjeđuje protivnicu iz Slovenije u rundi za zlatni bod, a u drugoj borbi pobijedila je Austrijanku rezultatom 11:5. U polufinalu susrela se s protivnicom iz Hrvatske koja je u Irisinoj kategoriji predstavljala Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Bilo je neizvjesno do samog kraja u borbi punoj taktičkog nadmetanja (1:1). Na žalost u zadnjim sekundama suci dodjeljuju bod za šaku u korist protivnice te se Iris morala zadovoljiti s brončanom medaljom. Irisina protivnica na kraju odlazi do kraja te osvaja 1. mjesto.

 

Nika Klepac i na ovom natjecanju održava kontinuitet i pokazuje trenutačnu vrhunsku sportsku formu. U prvom kolu pobjeđuje protivnicu iz Francuske rezultatom 11:0, nakon toga pobjeđuje Njemicu 25:7. U polufinalu svladala je Talijanku 20:0, a u finalu je pobijedila Norvežanku rezultatom 9:2 te nakon WT President Cupa donosi još jedno zlatno odličje s turnira G klase. Nika je pokazala visoku kvalitetu i kontinuitet poput pravog profesionalca što je odličan znak pred ulaznu godinu u seniorsku konkurenciju.

Čestitke curama za koje odmor još ne počinje budući da za 3 tjedna nastupaju na prvenstvu Hrvatske.