Austrian Open – Innsbruck

Austrian Open – Innsbruck

Nakon dvije godine odgode natjecanja zbog korona virusa, konačno smo se vratili u Innsbruck gdje se održao ovogodišnji Austrian Open, turnir G2 ranga.

Na natjecanju smo nastupili s kadetima i juniorima, kojima je mnogima ovo bilo prvo međunarodno natjecanje.

Boje kluba branili su Elena Katičić – kadetkinja do 33 kg, Sofija Hinić – kadetkinja do 37 kg, Lucija Kalić – kadetkinja do 41 kg, Bojan Dinković  – kadet do 37 kg, Patrik Visinski – junor do 55 kg, Dora Meštrović – juniorka do 59 kg.

Elena Katičić – brončana medalja

Elena u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Srbije rezultatom 25:14 što joj je osiguralo medalju. U polufinalu u neizvjesnoj borbi gubi od austrijanke rezultatom 13:14 te joj je “za dlaku” iz ruke ispala i srebrna medalja. Eleni je ovo prvo veliko natjecanje i odmah se vraća kuči s medaljom! Čestitamo!!

Sofija Hinić – brončana medalja

Sofija u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Kazahstana rezultatom 6:3, dok u borbi za medalju pobjeđuje Njemicu, prvu nositeljicu turnira, rezultatom 14:1 čime si je osigurala medalju. U polufinalu gubi od Kazahstanke, kasnijom pobjednicom natjecanja, rezultatom 2:21. Sofiji je ovo također prvo veliko natjecanje te joj čestitamo!!

Dora Meštrović – brončana medalja

Dora u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Kazahstana rezultatom 8:3, dok u borbi za medalju pobjeđuje Nizozemku rezultatom 28:8. U polufinalu gubi od Meksikanke, također kasnije pobjednice turnira, rezultatom 14:23. S malo više koncentracije Dora je mogla pobijediti i tu borbu, međutim s obzirom da joj je ovo prva juniorska godina, a Dora se ne vraća s G natjecanja bez medalje, možemo biti samo ponosni. Bravo Dora!

Lucija Kalić – 5. mjesto, Bojan Dinković i Patrik Visinski bez plasmana

Lucija u prvom kolu pobjeđuje Njemicu rezultatom 6:3. U borbi za medalju gubi od Belgijke rezultatom 9:10. Malo je falilo za medalju te smo sigurni da će se i Lucija uskoro vratiti s velikog natjecanja s odličjem. Patrik i Bojan gube prvo kolo od kasnijih pobjednika turnira. Obojici je ovo prvo međunarodno natjecanje te uz to prva kadetska odnosno juniorska godina, a izvukli su u prvom kolu odmah najboljeg borca. Čestitamo Luciji, Patriku i Bojanu na dobrim borbama!