Galeb Belgrade Trophy 2022

Galeb Belgrade Trophy 2022

Zadnjeg vikenda u listopadu u organizaciji taekwondo kluba Galeb održao se G2 turnir u Beogradu pod nazivom Galeb Belgrade Trophy. Zbog pandemije koronavirusa ovo se natjecanje nije odvijalo od 2020. godine.

Taekwondo klub Medvedgrad nastupio je s 8 natjecatelja u kategorijama kadeta, juniora i seniora.

U petak nastupili su naši kadeti Elena, Sofija, Lucija, Bojan i Sven.

U kategoriji do 37 kg Sofija osvaja prvo mjesto!! Za zlatnu medalju pobijedila je tri borbe, predstavnice Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Osim Sofije medaljom se okitio i Sven u kategoriji do 61 kg. Pobjedom nad predstavnikom iz BiH osigurao je brončanu medalju! U polufinalu u zadnjim sekundama gubi od predstavnika iz Cipra, kasnijeg osvajača natjecanja.  Svenu i Sofiji je ovo bila dobra priprema za nadolazeće Kadetsko europsko prvenstvo, no odličnim borbama razveselili su nas i drugi medvjedi.

Elena je nastupila u istoj kategoriji kao i Sofija, no nažalost već u prvom kolu susrela se s predstavnicom BiH, kasnijom finalisticom natjecanja. Elena gubi rezultatom 1:2 u rundama i pruža odličan otpor kasnijoj osvajačici srebrne medalje. Lucija u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Australije, a za medalju gubi od Hrvatice, kasnije pobjednice natjecanja. Bojan u prvom kolu pobjeđuje predstavnika iz Srbije, a u meču za medalju zaustavlja ga predstavnik iz Bugarske.

Čestitke Sofiji i Svenu na medaljama i našim ostalim medvjedima na odličnim borbama i novom iskustvu!

U subotu u kategoriji juniora nastupili su Dora i Patrik.

Dora s dvije pobjede i porazom u polufinalu osvaja brončanu medalju! U prvom kolu Dora je pobijedila predstavnicu iz Mađarske dok za medalju pobjeđuje predstavnicu iz BiH. U polufinalu poražena je od predstavnice iz Srbije koja je kasnije bila pobjednica turnira.

Patrik u prvom kolu pobjeđuje od predstavnika iz Velike Britanije. U drugom kolu bolji od njega bio je prvi nositelj natjecanja iz Češke.

Čestitke Dori i Patriku kojima je ovo tek prva godina u juniorima.

U nedjelju po prvi puta u dobnoj kategoriji seniora nastupila je Lena Dinković. Lena, kojoj je ovo izlazna juniorska godine, te se sa zadnja tri juniorska G natjecanja vratila s zlatnom medaljom, odlučila se okušati u seniorskoj konkurenciji kao definitivno najmlađa natjecateljica (12 mjesec 2005).

U prvoj borbi pobijedila je svoju prvu seniorsku borbu protiv predstavnice iz Srbije. Medalja joj je za dlaku izmakla u borbi protiv predstavnice iz Japana. Obje runde Lena gubi minimalnom razlikom (2:4, 4:5). Čestitke Leni koja nam pokazuje da se iduće godine može nositi s vrhunskim seniorskim borcima!