Galeb Belgrade Trophy – G1

Galeb Belgrade Trophy – G1

Nika Klepac srebrna, Lena Dinković brončana u Beogradu!

Ovog vikenda nastupili smo na natjecanju kategorije G1 – «Galeb Belgrade Trophy» koje se održalo u Beogradu. Boje kluba predstavljale se naše 4 natjecateljice.

U subotu su nastupale Lena Dinković u kategoriji kadetkinja do 44 kg, i Leda Đimoti u kategoriji juniorka do 55 kg.

Lena Dinković sa dvije pobjede osvojila je brončanu medalju! Medalju je osigurala pobjedama protiv predstavnica iz Bugarske (22-8) i Njemačke (19-12) dok je u polufinalu izgubila od Turkinje, viceprvakinje Europe, rezultatom 5-22. Bravo Lena!

Leda Đimoti u svojoj prvoj juniorskoj sezoni u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Grčke (5:1), dok u drugoj borbi gubi od Ukrajine tijesnim rezultatom 12:9. Čestitke Ledi na dobrim borbama!

Drugog dana natjecanja nastupile su naše mlade seniorke, Nika Klepac i Iris Dinković, obje u kategoriji do 62 kilograma.

Nika Klepac s ukupno 3 pobjede i tijesnim porazom u finalu osvaja srebrnu medalju!
U prvoj borbi pobjeđuje predstavnicu iz Bugarske (14-2), za medalju se borila s protivnicom iz Hrvatske (20-0), u polufinalu pobjeđuje puno iskusniju protivnicu iz Češke (10:2). U finalu gubi od predstavnice iz Srbije, pobjedu su odlučivale zadnje sekunde gdje je protivnica zadala udarac i pobijedila rezultatom 10:8. Čestitke Niki na kontinuirano visokim rezultatima u seniorskoj konkurenciji!

Naša brončana s ovogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva, Iris Dinković, u prvoj borbi rezultatom 11-1 pobjeđuje predstavnicu iz Poljske, koja također ima medalju sa Europskog prvenstva, ali u težoj kategoriji. U drugoj borbi, u kojoj je bilo problema s elektronskom opremom pa se borba prekinula 10tak puta kako bi se sve probalo namijesiti, Iris i njena protivnica iz Australije do zadnjih sekunda nisu uspijevale zadati bodove. U zadnjim sekundama neobjašnjivo su skočila 4 boda za protivnicu. Nakon toga borilište je zatvoreno zbog tehničkih poteškoća, no svejedno Irisina borba ostala je važeća. Ostao je malo gorak okus, ali Iris je u visokoj formi te će imati priliku dokazati svoju kvalitetu na narednim natjecanjima u 11 mjesecu.