Iris Dinković treća u Europi!

Iris Dinković treća u Europi!

Iris Dinković odnosi titulu treće u Europi!

Iris Dinković, koja je već godinama u vrhu hrvatskog taekwondo-a, danas je pokazala sav svoj sjaj i kvalitetu.

Na Europskom juniorskom prvenstvu koje se od 4. do 6 listopada održava u Španjolskoj Marini d’Or Iris je nastupila u kategoriji do 59 kilograma. Na borilištima ju je pratio klupski trener Renato Pačelat. U prvom kolu pobijedila je predstavnicu iz Italije, Antoniu Burgi rezultatom 16:6. U drugom kolu čekala ju je natjecateljica iz Bugarske Radina Borisova te u neizvjesnoj borbi na zlatni bod, Iris odnosi pobjedu s rezultatom 3:1. U borbi za medalju nadmetala se s Ruskinjom, Anfisom Lazarevom, u također u napetoj borbi punoj preokreta, Iris je uspjela ostati hladne glave te odnosi pobjedu u rundi za zlatni bod (14:12). U polufinalu izgubili smo od predstavnice iz Velike Britanije, Chloe Roberts rezultatom 13:19, kasnijom osvajateljicom natjecanja.

Htjeli bi se ponajprije zahvaliti Iris koja nije odustajala kada joj je bilo teško, te dugoročnim trudom i radom pokazala gdje joj je mjesto. Hvala i njezinim roditeljima Ireni i Zlatanu Dinkoviću koji su ju podupirali svih ovih godina. Hvala i njezinim sparing partnericama u klubu. Velike čestitke trenerima Renatu i Nives.
Hvala i našim suradnicima MentalniTrening.comNutrivision. Hvala i treneru reprezentacije Branimiru Blečiću koji je odvodio dio priprema za ovo EP.

BRAVO IRIS!! 🎊💙🐻💪🏆

Posljednjega dana Europskog prvenstva u kategoriji do 63 kilograma nastupila je naša najtrofejnija natjecateljica Nika Klepac. Niku ždrijeb nije mazio jer je su je već u drugom kolu čekale najkvalitetnije protivnice u kategoriji. Svejedno poznavajući njenu kvalitetu bili smo pozitivni da može puno. U prvom kolu s lakoćom je svladala predstavnicu iz Grčke, rezultatom 25:4. Nažalost, Nika Klepac gubi u drugom kolu od Ruskinje Lilije Khuzine rezultatom 20:14. Ruskinja je sve ostale borbe pobijedila ili predajom ili prekidom na razliku od 20 bodova te je Nika jedina koja joj je predstavljala prijetnju na ovom natjecanju. Nika je u prvoj rundi povela 5:0, no u drugoj rundi Ruskinja je preuzela inicijativu i prevagnula borbu u svoju korist. Ostaje nam gorak okus, jer znamo da je Nika lako mogla također biti na tronu, međutim svjesni njezine kvalitete ne žalujemo nego idemo dalje ka novim prilikama. Čestitke Niki da dobrim borbama!

Kao klub možemo se pohvaliti sa dvije predstavnice koje neupitno pripadaju samom europskom vrhu.
Ovo nam je 5 medalja sa velikih natjecanja u samo 9 godina postojanja kluba.