Nika Klepac 5. seniorka svijeta!

Nika Klepac 5. seniorka svijeta!

Jučer je bio povijesni dan za taekwondo klub Medvedgrad iz Zagreba. Po prvi puta smo imali predstavnicu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u taekwondou.

Da povučemo paralelu, svi bruje o nadolazećem svjetskom prvenstvu u nogometu, a nama je taekwondoašima ovo natjecanje jednako toliko važno s jednakom konkurencijom najboljih natjecatelja iz cijelog svijeta.

Naša medvjedica, Nika Klepac, aktualna seniorska viceprvakinja Europe osigurala je svoje mjesto u reprezentaciji i branila je boje Hrvatske u kategoriji do 73 kilograma. Natjecanje se održalo u meksičkom gradu Guadalajara, a Nika je nastupila u subotu 19.11.2022.

U prvom kolu Nika je svladala protivnicu iz Španjolske, Belen Moran Romero rezultatom 2:1 u rundama. U drugom kolu čekala ju je iskusna protivnica iz Njemačke, Yanna Scheneider, koju Nika također pobjeđuje 2:0 u rundama. U borbi za medalju čekala ju je nezgodna protivnica iz Puerto Rica, Crystal Weekes. Nika u ovoj borbi nije našla rješenje te gubi rezultatom 0:2 u rundama.

Čestitamo Niki na 5. mjestu u svijetu gdje je ponovno pokazala da pripada samom vrhu svjetskog taekwondoa i zaradila nove važne bodove za svjetsku i olimpijsku rang ljestvicu!

Ovo je bila odlična povratnička post-pandemijska godina za Niku u kojoj je premašila sve zadane ciljeve s osvojenim medaljama na dva velika natjecanja – 2. mjesto na Seniorskom europskom prvenstvu – 3. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniore.

Mi naravno znamo da Nika može i puno više te smo sigurni da će se uz daljnji rad, upornost, zalaganje, fokus i motivaciju ostvariti još puno razloga za slavlje ?.