Nika Klepac seniorska viceprvakinja Europe!

Nika Klepac seniorska viceprvakinja Europe!

U petak 20. svibnja u Regional Manchester Areni kraj Etihad stadiona održalo se Europsko seniorsko prvenstvo u taekwondo-u.

Po prvi puta smo imali predstavnicu na natjecanju ovakvog visokog ranga, Niku Klepac, koja je nastupila u kategoriji do 73 kilograma.

Nika je u reprezentaciju ušla kao „rezervni igrač“ budući da je popunila mjesto nakon što se Doris Pole (tada aktualna brončana sa EP i još uvijek aktualna brončana sa SP) ozlijedila. Malo tko je vjerovao da Nika može postići rezultat njenog ranga.

Nika nam je prije pokazala da se sa velikih natjecanja voli vratiti s medaljom oko vrata:

  • Europsko kadetsko prvenstvo (2016) – 1. mjesto
  • Europsko juniorsko prvenstvo (2017) – 1. mjesto
  • Svjetsko juniorsko prvenstvo (2018) – 2. mjesto

No mi, kao i ona, svjesni smo bili da su seniori jedna druga razina kvalitete, te se neovisno o talentu potrebno pripremiti se na visokom nivou i nadati se da će nam na taj dan i na tom mjestu sve poći onako kako smo si zamislili.

U prvoj borbi Nika pobjeđuje Nizozemku Reshmie Oogink, osvajačicu svjetskih i europskih medalja, u rundi za zlatni bod 4:0. U borbi za medalju pobijedila je drugu nositeljicu natjecanja, Njemicu Alemu Hadžić rezultatom  4:2. Medalja je ovdje već bila osigurana i bili smo presretni. Ubrzo nakon doga došlo je polufinala gdje je Nika odličnom borbom pobijedila Francuskinju Paule Marie Ble rezultatom 15:8. U ovoj je borbi rezultat bio ravnopravan sve dok Nika nije preokrenula borbu zadnjim kružnim udarcem u glavu te napravila vrlo bitnu bodovnu razliku. U finalu ju je čekala trenutno najbolja sportašica u toj kategoriji Francuskinja Althea Laurin, brončana sa olimpijade u Tokiju. Nika borbu gubi rezultatom 16:0. Moramo priznati da je Francuskinja trenutno bolja, ali Nika nije pokazala svu svoju kvalitetu u samoj borbi, te je meč mogla puno bolje odraditi. Vidjelo se da je više nego zadovoljna sa srebrom :).

Čestitamo Niki i ovako službeno od srca, cijeli klub je neopisivo ponosan na nju i njen veliki rezultat. Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su pridonijeli ovom rezultatu, Nikinim roditeljima Branki i Tomislavu, trenerima koji su ju pripremali Nives Ambruš i Divijanu Martinu Kelavi, reprezentativnom treneru Veljku Lauri koji ju je pratio u borbama, izborniku Toniju Tomasu na ukazanoj prilici, te svim borcima i sparing partnerima koji su svakodnevno trenirali s Nikom.

Sada slavimo dan dva, a onda se vraćamo svakodnevnim treninzima!!!