NIKA KLEPAC – VICEPRVAKINJA SVIJETA

NIKA KLEPAC – VICEPRVAKINJA SVIJETA

Svjetsko prvenstvo održalo se u Tunisu, Hammamet od 9. – 13. 4., a članica našeg kluba Nika Klepac sa 4 pobjede i jednim porazom ostvarila titulu viceprvakinje svijeta!!

Nika je zauzela svoje mjesto u juniorskoj reprezentaciji u težinskoj kategoriji do 63 kilograma, a na borilište je izašla u četvrtak 12.4.

U prvom kolu bila je slobodna, dok ju je u idućoj borbi čekala predstavnica iz Egipta koju je pobijedila rezultatom 14:3, međutim u toj je borbi zaprimila nezgodan i zabranjen udarac šakom u glavu koji joj je kroz gumu za zube rasklimao i oštetio prednji zub. Neovisno o tome Nika je nastavila borbe u pobjedničkom tonu. U slijedećoj borbi pobjeđuje predstavnicu iz Poljske (12:1), a nakon toga u meču za medalju bolja je bila od predstavnice Italije (16:15) u najneizvjesnijoj borbi. Medalja je sada već oko vrata. Ostalo je jedino pitanje koje boje.

U polufinalu Nika je bila bolja od Njemice (11:1), a u borbi za zlatno odličje je poražena od Nadice Božanić iz Srbije 8:13. Nika je i u finalnu borbu krenula dobro te je u prvoj rundi povela, no Nadica je drugu i treću rundu uzela u svoje ruke te je preokrenula rezultat u svoju korist.

Nika Klepac ovom je medaljom potvrdila nevjerojatan kontinuitet rezultata budući da je 2016 godine osvojila naslov kadetske europske prvakinje i 2017 godine naslov juniorske europske prvakinje.

Htjeli bi se zahvaliti svima koji su doprinijeli Nikinom rezultatu, prije svega Niki na upornosti i zalaganju na samom treningu, zatim svim njenim sparing partnerima u klubu, glavnom treneru Renatu Pačelatu i pomoćnoj trenerici Nives Ambruš te na kraju Nikinim roditeljima Branki i Tomislavu od kojih ima maksimalnu podršku u svim ostalim aspektima stvaranja vrhunskog rezultata. Također hvala reprezentativnom treneru Branimiru Blečiću koji ju je vodio kroz borbe na ovom natjecanju.

30707276_559685317751981_2766124148836007936_n

Slike i video sa natjecanja i dočeka možete naći na našoj facebook stranici –> https://www.facebook.com/TkdMedvedgrad/