WT President’s Cup Athens

WT President’s Cup Athens

S današnjim danom završava G2 natjecanje World Taekwondo President’s Cup – European Region koje slovi za jedno od najjačih natjecanja otvorenog karaktera u Europi budući da je na natjecanju sudjelovalo preko 2400 boraca iz cijelog svijeta. Natjecanje se održavalo od 25. – 29 travnja u Ateni, a taekwondo klub Medvedgrad nastupio je s 4 natjecateljice.

Atena_2018

Drugog dana natjecanja na tatami je izašla Iris koja je s lakoćom u prvom kolu pobjedila Grkinju rezultatom 8:4.  U drugoj borbi na žalost gubi od Turkinje – predstavnice njihovog nacionalnog tima rezultatom 6:6 na zlatni bod (diskutabilna odluka sudaca koji su Turkinji priznali bod za nekvalitetan udarac šakom). Turkinja u idućoj borbi za medalju lako pobjeđuje (rezultat preko 10 razlike) te nemožemo prežaliti da je medalju jednako lako mogla osvojiti i Iris.

Trećeg dana natjecanja na borilište izlaze Leda i Nika. Leda dobro otvara prvu rundu protiv Ruskinje, bodovno je povela, ali je Ruskinja u drugoj rundi uspjela nametnuti svoju dužinu i pogocima u glavu završava borbu u svoju korist.

Nika nastavlja sa sjajnim rezultatima i sa 4 pobjede i porazom u finalu (zlatni bod) osvaja sjajno 2. mjesto. Nika se na ovaj način direktno plasirala na Europsko prvenstvo do 21 godinu gdje će se nadmetati sa puno iskusnijim borcima.

Zadnjeg dana natjecanja Lea gubi u prvoj borbi protiv Grkinje. Lea je praktički cijelu borbu bodovno bila u prednosti no nije se do kraja uspjela koncentrirati. Grkinja je stalnim napadima u drugoj rundi uspjeva stići rezultat te završava borbu rezultatom 7:6.

Čestitke Niki na medalji i ostalim curama na dobrim borbama. Ovo je natjecanje veliki zalogaj za naše natjecateljice te sve vraćamo doma s novom dozom iskustva.

Nika_Atena_2018