Humanitarno djelovanje – Živim Taekwondo

Humanitarno djelovanje – Živim Taekwondo

Volimo isticati da je cilj kluba usaditi našim članovima sportski način života kroz svakodnevne treninge kojim se, ne samo povećavaju motoričke sposobnosti i zadovoljavaju tjelesne potrebe za kretanjem, nego se usađuju radne navike te uz to sklapaju nova poznanstva i prijateljstva.

Uz navedeno cilj nam je biti pozitivna, borbena prisutnost u zajednici u kojoj djelujemo. Kod nas su pozvani svi koje žele u taekwondou pronaći ravnotežu svakodnevnom stresu i pridonijeti kvaliteti života.

Upravo smo se zato prošle godine odlučili za novi projekt, pružiti sve dobrobiti ove sportske vještine onima kojima je možda to i najpotrebnije. U listopadu prošle godine u suradnji s Dječjim domom Zagreb (Vladimir Nazor) održali smo prezentaciju taekwondo-a u njihovoj podružnici A.G. Matoš. Nakon prezentacije odaziv je bio neočekivano dobar gdje smo upisali grupu polaznika koji redovito treniraju te već više od pola godine svakodnevno napreduju. Svoje su usvojeno znanje imali priliku prezentirati na klupskom polaganju prošlog tjedna kada su uspješno položili za viši bijeli pojas!

Sigurni smo da će naši štićenici daljnjim radom i zalaganjem uz pomoć stručnog osoblja, trenera i klupskih prijatelja još dalje napredovati, kako u taekwondo vještini i sportu, tako i u izgradnji radnih navika, upornosti i posvećenosti koji će im uvelike olakšati formiranje pozitivnih ljudskih ličnosti.