Iris Dinković osvojila 2. mjesto na prvom kriterijskom turniru za Europsko juniorsko prvenstvo

Iris Dinković osvojila 2. mjesto na prvom kriterijskom turniru za Europsko juniorsko prvenstvo

Jučer, 17.3.2019 održalo se natjecanje Feniks Budo Sport Kup koji je ujedno bio prvo kriterijsko natjecanje za juniore i juniorke.

Hrvatski taekwondo savez odabire svoj juniorski tim za Europsko juniorsko prvenstvo koje se vrlo vjerojatno održava u rujnu ove godine (još nije potvrđeno) kroz tri nacionalna kriterijska natjecanja. Prvi od ta tri natjecanja bio je Feniks Budo Sport Kup na kojem je Iris Dinković u kategoriji do 59 kilograma osvojila 2. mjesto i upisala svoja 3 boda u nadmetanju za nacionalni sastav.

Iris je prve 3 borbe odradila bez greške (25:5, 15:2, 14:6), dok je u finalnoj borbi odlično krenula, u prvoj rundi rezultat je bio 7:0 u Irisinu korist. Na žalost gubitak koncentracije i smirenosti doveo je do preokreta u borbi te je na kraju protivnica iz Splita bila bolja rezultatom 20:10. Iris ima još dva natjecanja na kojem može dokazati svoju kvalitetu i zauzeti mjesto u nacionalnom timu.

Čestitke Iris na osvojenoj medalji!Lena Dinković (kadetkinja do 41kg)i Leda Đimoti (juniorka do 55 kg) na žalost nisu imale sreće u ždrijebanju te su u prvim kolima izgubile od kasnijih pobjednica natjecanja.

Podsjećamo da je naša Nika Klepac već ranije osigurala nastup na Europskom prvenstvu osvajanjem medalje na međunarodnom natjecanju WTE President’s Cup u Turskoj Antaliji.